Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΣΚΕΨΗΣ 22 Φεβρουαρίου




Μήνυμα Γενικού Εφόρου

Ημέρα Σκέψης! Ημέρα για σκέψεις... 
22α Φεβρουαρίου, Ημέρα Σκέψης...
Η γέννηση ενός ανθρώπου που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων παιδιών στον κόσμο και έδωσε αξία στη διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο. 

σκέψεις...
Γιορτή, ευχές, Προσκοπικά χρόνια πολλά, ο Ιδρυτής μας Baden-Powell, οι φωτογραφίες του, η ζωή του, το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο, η ειρήνη, η συναδέλφωση, τα εκατομμύρια των Προσκόπων, τα Παγκόσμια Jamboree, οι σημαίες, τα χιλιάδες παιδιά, τα πολύχρωμα μαντήλια στο λαιμό, το ίδιο πάντα τριφύλλι στο πουκάμισο...

σκέψεις...
Μια μεγάλη οικογένεια, μακρινά αδέλφια που σ' αγαπούν χωρίς να σε γνωρίζουν, διαφορετική γλώσσα που δεν χρειάζεται μετάφραση, αλυσίδα εκατομμυρίων παιδιών που αντέχει για πολλά χρόνια, ένα τριφύλλι συνδετικός κρίκος, χαιρετισμός με τα μεσαία δάχτυλα τεντωμένα και τον αντίχειρα ν' ακουμπά το μικρό, τα ίδια λόγια, το ίδιο υπόσχομαι, το ίδιο παιχνίδι, ο ίδιος κόμπος στο μαντήλι... 

σκέψεις...
Το όραμα: Ένας καλύτερος κόσμος! Καλύτερος μέσα από ατομική βελτίωση, προσωπική προσπάθεια και συνεισφορά.
Καλύτερος εγώ, καλύτερος εσύ, καλύτεροι όλοι μας.
Έμαθες να παίζεις με κανόνες, να χαίρεσαι χωρίς να έχει σημασία το χάνω-κερδίζω. Έμαθες από μικρό παιδί να ξεχωρίζεις το ψέμα από το μύθο. Έμαθες με λίγα ξύλα και σχοινιά να δημιουργείς... ανέσεις και να φωνάζεις μέσα σου: μπορώ, θα τα καταφέρω... Αισθάνεσαι το μαζί, υποκλίνεσαι στο φίλος. Εκτιμάς, προστατεύει τ' αγαθά του νερού, του αέρα, του ήλιου.
...βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση..., όχι λόγω κρίσης και επικαιρότητας, αλλά γιατί εκείνη η Υπόσχεση, σ' ακολουθεί, σε καθορίζει, σε ολοκληρώνει.
Κάνεις προσευχή εκεί στο ξέφωτο, κάτω από τ' αστέρια και νιώθεις το μεγαλείο Του...
Ωριμάζεις, μα δεν μεγαλώνεις ποτέ... 

Ένας καλύτερος κόσμος!
Μην βιαστείς να απαντήσεις, αν το όραμα του Ιδρυτή μας έγινε πραγματικότητα.
Θυμήσου τη δική σου πορεία, διαδρομή, το δικό σου Προσκοπικό ταξίδι.
Σκέψου αν θα άλλαζες εκείνο το πρωί, που ο πατέρας, ο Παλαιός, ο φίλος ή ο συμμαθητής σε πήρε απ' το χέρι και σε έφερε στην είσοδο της εστίας. Φέρε στο μυαλό σου εικόνες του χθες, δράσεις, στιγμές και φίλους. Σκέψου αν ο Πρόσκοπος επηρέασε θετικά τη ζωή σου.
Σκέψου... Τα μάτια σου φωτίζουν, γυαλίζουν. Είναι η απάντησή σου στο... καλύτερος. 

Ας είναι η σκέψη σου για σήμερα... 
Ημέρα Σκέψης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου